Čaj i sok koji će vam maksimalno ubrzati metabolizam
Foto: Ilustracija

Zeleno i zdravo

Čaj i sok koji će vam maksimalno ubrzati metabolizam

Proljeće je pravo vrijeme da se obračunate sa uspavanim zimskim radom metabolizma. Dosta biljaka i povrća može vam u tome pomoći, a celer je jedan od najboljih prijedloga.

Celer podstiče mršavljenje i reguliše krvni pritisak, a ima i snažna afrodizijačka svojstva. 

Pun je vode, minerala i vitamina, vlakana, ali ima malo kalorija, pa je neizbježan saveznik svake dijete. Celer sadrži i sastojke koji smanjuju loš holesterol. Najbolje je da ga jedete svježeg ili pijete kao čaj. 

Čaj 

Čaj se priprema od četrdesetak grama celerovog lišća koje se prokuva u litar vode. Kad čaj odstoji, procijedite ga i pijte nekoliko puta dnevno tokom četiri nedjelje, prenosi Super žena. 

Sok 

Takođe, isprobajte i svjež sok od celera. On je zaista odličan za podizanje energije i ubrzavanje probavnog sistema. Najlakše ćete ga napraviti od 250 grama korijena celera, njegovih stabljika i malo lišća. Zbog njegovog oporog ukusa možete da dodate u sokovnik i malo jabuke ili cvekle.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.