Uhapšen Bosanac: Pakistanca pokušao da prokrijumčari preko granice
Ilustracija

GP Vraćenovići

Uhapšen Bosanac: Pakistanca pokušao da prokrijumčari preko granice

Na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, policija je otkrila pokušaj nedozvoljenog prebacivanja jednog lica preko granice.

Naime, službenici OGB Nikšić su,  22.aprila 2018. oko 11 sati i 20 minuta, na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke „Scania“, inostranih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.S. (39) iz Bosanske Gradiške, državljanin Bosne i Hercegovine.

"Prilikom pregleda kabine teretnog vozila, policijski službenici su pronašli A.A. (21), državljanina Pakistana, koji se nalazio sakriven na gornjem ležaju, i to na takav način da je prednji dio ležaja bio podignut i zakačen za krov kabine, tako da se A.A. nije mogao vidjeti dok se ležaj nije spustio u horizontalni položaj", saopšteno je iz Uprave policije.

Lica i vozilo su na dalju nadležnost i postupanje predati policijskim službenicima CB Nikšić.

O svemu navedenom upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Od lica su uzete izjave.

"Tužilac je, nakon sagledavanja činjenica, naložio da se M.S. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 405 tačka 2 KZCG – nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Identitet A.A. je utvrđen provjerama i u toku je postupanje policije radi utvrđivanja na koji način je ušao u Crnu Goru budući da nije prijavio boravak na našoj teritoriji, kao i radi utvrđivanja daljih činjenica u ovom događaju", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.