Britanska princeza Kejt Midlton rodila treće dijete: Još jedan dječak u kraljevskoj porodici
ilustracija, foto: Getty images

Šesti unuk kraljice Elizabete Druge

Britanska princeza Kejt Midlton rodila treće dijete: Još jedan dječak u kraljevskoj porodici

Britanska vojvotkinja od Kembridža rodila je danas dječaka, petog u redu za britanski prijesto i šestog unuka kraljice Elizabete Druge.

Kejt Midlton i princ Vilijam dobili su dječaka teškog 3,8 kilograma, navodi se u saopštenju britanske Kensingtonske palate i dodaje da je princ Vilijam prisustvovao rođenju svog sina, prenosi Beta.

Kako se navodi, majka i beba se osjećaju dobro i članovima porodica je saopštena srećna vijest. Beba se rodila u 11.01 po lokalnom vremenu.

Kejt Midlton je primljena ranije danas u bolnicu u Londonu kako bi rodila treće dijete, saopštila je britanska Kensingtonska palata.

Tridesetšestogodišnja vojvotkinja je kolima dovezena do krila Lindo bolnice Sent Meri u centru Londona.

Vilijam i Kejt su se vjenčali 2011. i imaju još dvoje djece, princa Džordža starog četiri godine i princezu Šarlot koja će idućeg mjeseca napuniti tri godine. Oboje djece rođeno je u istoj bolnici, kao što su i princ Vilijam i njegov mlađi brat princ Hari. Beba čiji pol nije objavljen će biti šesto praunuče kraljice Elizabete Druge i peto u naslednoj liniji za tron, poslije dede princa Čarlsa, oca princa Vilijama i svojih brata i sestre. Nova beba će princa Harija pomjeriti da bude šesti u liniji za presto. Princeza Kejt je obavila svoju poslednju zvaničnu obavezu 22. marta prije nego što je uzela porodiljsko odsustvo. Televizijske ekipe, novinari i obožavatelji kraljevske porodice postavili su se ispred bolnice za "praćenje kraljevske bebe" još od početka aprila u očekivanju novog člana, pošto nije ranije objavljen očekivan termin za rođenje.

Mnogi se klade da će tradicionalno kraljevsko ime biti dato bebi, kladioničari navode da se najviše pominju pominju imena Meri, Elis, Artur i Džejms.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.