Migracije unutar zemlje: Najveći negativan saldo zabilježen u Bijelom Polju
Bijelo Polje, foto:Kodex

Monstat

Migracije unutar zemlje: Najveći negativan saldo zabilježen u Bijelom Polju

5237 građana Crne Gore se u prošloj godini selilo unutar zemlje, podaci su Monstata.

"Većinu tog stanovništva čine žene sa 52% ili 2 724, dok muškarci čine 48% od ukupnog broja, odnosno 2 513 stanovnika", saopšteno je iz Monstata.

Kako se dodaje, žene starosti od 15 do 34 godine sele se više nego muškarci iste starosti.

"Najveća razlika u odnosu na muškarce je u dobnoj grupi od 25 do 29 godina i iznosi 214.U svim ostalim starosnim grupama muškarci više mijenjaju mjesto prebivališta. Najveća razlika u odnosu na žene je u starosnoj grupi od 0 do 14 godina i iznosi 41", navodi se u saopštenju Zavoda za statistiku.

U prošloj godini pozitivan migracioni saldo je zabilježen u 11 opština.

Untitled

"Razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika najveća je u Podgorici i iznosi 1 176. Najveći negativan saldo zabilježen je u Bijelom Polju i iznosi 487 lica", podaci su Monstata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.