Mihailo: Lajović je jadan siromah, ima takvih još u Vladi koji podržavaju Srpsku crkvu
Mitropolit Mihailo

Mihailo: Lajović je jadan siromah, ima takvih još u Vladi koji podržavaju Srpsku crkvu

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je da više ne razmišlja o bivšem svešteniku CPC Lavu Lajoviću jer je, kako je poručio, to za njega završena stvar. Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedjelju 15. aprila služio liturgiju u Hramu Svete Paraskeve u Danilovgradu, ali mitropolit CPC ističe da ga to ,,ne zanima“.

- Više se ne bavim Lajovićem, to je za mene završen slučaj. Treba ga pustit, to je jadan siromah, njega treba žaliti. Ima takvih još najvjerovatnije, kao što ima i u Vladi Crne Gore onih koji podržavaju Srpsku crkvu - kazao je mitropolit Mihailo za portal Standard.

Lav Lajović se oglasio na Fejsbuku objavom da nije sramota biti siromah i da Bog blagoslovi vladiku Mihaila i Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

Mitropolit CPC je istakao da je sve što je imao da kaže objavljeno u medijima u zvaničnom saopštenju CPC.

- Uvijek će biti tako nekih incidenata i izleta. Uvijek će neki velikosrpski elementi pokušavati da urade nešto protiv CPC, ali najvažnije je da se ovo sad završilo. Idemo dalje svojim putem i sve će biti dobro uz božiju pomoć - rekao je mitropolit.

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve Lav Lajović isključen je iz te vjerske organizacije krajem marta jer je, kako su kazali, radio u suprotnosti sa kanonima i crkvenim pravilima i davao sebi prava koja mu ne pripadaju.

Lajović je, kako su kazali iz CPC, davao sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i ,,dovodio u zabludu vjerni narod“.

Nezvanično, vrh CPC Lajovića je optužio da sa ,,DPS-om i četničkim elementima radi na razbijanju Crnogorske crkve“.

Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedjelju 15. aprila sa sveštenstvom služio liturgiju u Hramu u Maloj Zagredi u Danilovgradu. Lajović je pred okupljenim vjernicima negirao optužbe da je ,,ikad išta radio ili govorio protiv CPC, spletkario, vrijeđao, zavodio vjerni narod ili sarađivao sa SPC“.

Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.