Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona eura
Željko Mitrović

Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona eura

Vlasnik i direktor "Pink media grupe" Željko Mitrović odbio je da proda kompaniju, uprkos vrtoglavoj ponudi jednog poznatog inostranog fonda sa sjedištem u Londonu.

Za televiziju, ali i druge sisteme ove kompanije, Mitrović je dobio ponudu od čak 480 miliona eura, što je, kako je Mitrović potvrdio Večernjim novostima odbijeno. 

U cijelu transakciju prema saznanjima Novosti trebalo je da bude uključen i profitabilni avio-prevoznik "Er Pink".

Direktor "Pinka" Mitrović za sjutra je sazvao hitan sastanak kako bi svim upravama iz regiona saopštio važne odluke koje je donio o budućnosti svih televizija sa prefiksom "Pink" u Srbiji i regionu.

Podsjetimo, mediji su prenijeli da je ponuda američke KKR grupe na čijem je čelu bivši direktor CIA Dejvid Petreus, a koja u Srbiji već drži TV kanale N1, Grand, Sport klub, operatere SBB i IKOM, razlog je zbog koga je Mitrović za utorak zakazao hitan sastanak svih uprava Pinka.

Prema pisanju medija, KKR  je nedavno kupio od Mitrovića bosanski i crnogorski kanal, koji u strukturi prihoda Pink medija grupe imaju učešće pet odsto i ne utiču na razvoj te kompanije, koja uz 60 kanala ima i kompleks najmodernijih filmskih studija, firmu za iznajmljivanje jahti, avio-kompaniju.

Osnovana 1993. godine, kao jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu, "Pink" televizija je definisala i postavila standarde za komercijalne medijske operatere u zemlji i cijelom regionu jugoistočne Evrope. Striktno se držeći svoje osnovne filozofije - zabava, informacija i edukacija za milione gledalaca i slušalaca - Pink je postao"trend-seter" medijskog tržišta.

ŠTA OBUHVATA "PINK MEDIA GRUPA"

"PINK media grupa" obuhvata sedam pojedinačnih, nezavisnih kompanija: Pink international company, RTV Pink, Pink BiH, Pink M, Pink films
international, muzičku produkcijsku kuću "Siti rekords" i avio-kompaniju "Er Pink".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.