ID preuzela odgovornost za napad u Kabulu: Poginula najmanje 31 osoba
Foto: AA

ID preuzela odgovornost za napad u Kabulu: Poginula najmanje 31 osoba

Najmanje 31 osoba poginula je u jutrošnjem samoubilačkom napadu koji se dogodio ispred Centra za registraciju birača u avganistanskom glavnom gradu Kabulu.

Napad se dogodio u zapadnom kabulskom distriktu u blizini takozvane Zelene zone u kojoj su smještene državna administracija i diplomatske misije.

“Najmanje 31 osoba je poginula, a više od 50 ranjeno u snažnoj eksploziji koja se dogodila jutros“, kazao je za Anadoliju potparol avganistanskog Ministarstva zdravstva.

2018042222995815232949504Web1

Foto:AA

Meta napada bio je Centar za registraciju birača ispred kojeg je bila velika gužva zbog popisa birača.

 Direktor te ustanove za Anadoliju je kazao da se najvjerovatnije radilo o samoubilačkom bombaškom napadu, ali da se čekaju rezultati istrage.

Prošle sedmice je Centar počeo proces registracije birača za dugo očekivane lokalne i parlamentarne izbore koji će se u Avganistanu održati u oktobru ove godine.

Bio je to treći napad u Kabulu od početka procesa registracije birača.

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Militantni talibanski pokret protivi se održavanju izbora, a uputio je i niz prijetnji biračima, ali taj pokret je danas saopćio da nije povezan s napadom u Kabulu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.