Šehović: Pri zapošljavanju u školama da se poštuju zakonske procedure
Damir Šehović

Treći put održan Dan otvorenih vrata

Šehović: Pri zapošljavanju u školama da se poštuju zakonske procedure

Poštovanje zakona i primjereno ponašanje od uprave svake škole se budno prati, ali se podrazumijeva da i svaki zaposleni ima istu obavezu, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

U Ministarstvu prosvjete u petak je treći put održan Dan otvorenih vrata sa ministrom Šehovićem.

"Ključne teme sastanaka ministra sa građanima bile su procedure prilikom konkursa za zaposlenje koje raspisuju škole, procedure premještaja sa jednog radnog mjesta na drugo, te Fond za kvalitet i talente iz koga će se od ove godine dodjeljivati nagrade najboljim učenicima, nastavnicima i školama", saopšteno je iz tog resora.

Tokom susreta Šehović je istakao da Ministarstvo prosvjete u okviru svojih nadležnosti prati da li škole poštuju svoje zakonom propisane obaveze.

Govoreći o Fondu za kvalitet i talente, rekao je da će on biti jedan od najvažnijih mehanizama za podsticanje najboljih, i da će zato Ministarstvo obezbijediti punu otvorenost u njegovom funkcionisanju.

Kada je riječ o rokovima, naglasio je da će konkursi za dodjele nagrada iz Fonda biti raspisani najvjerovatnije krajem septembra.

Dan otvorenih vrata Ministarstva prosvjete postaje, kako je i najavljeno, stalna praksa, koja ima za cilj umjeravanje i upućivanje na zakonske mogućnosti svih onih građana koji su zaposleni u resoru prosvjete ili su na bilo koji način povezani sa njime.  Osim toga, na taj način Ministarstvo prosvjete se bolje upoznaje sa slabim tačkama obrazovnog sistema, a samim tim i može bolje raditi na njihovom otklanjanju. 

"Resor prosvjete ima skoro 13.000 zaposlenih i ogroman broj onih koji su na razne načine zainteresovani za njega, bilo da je riječ o roditeljima učenika ili onima koji traže informacije o procedurama za zaposlenje. U tom smislu, mi imamo obavezu da svakoga uputimo na zakonske procedure, kao i da kod uprava škole insistiramo na tome. Jedino tako ćemo, dugoročno gledano, stvoriti kvalitetan sistem. Onaj u kome se podrazumijeva da svako, od najmanjih, svakodnevnih postupanja, poštuje zakon, jer je u njegovom interesu da ga poštuje, a ne da pokuša da ga zaobiđe" zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.