Jovan Vučurović

Vučurović ističe da su onemogućili da se formira jedna opoziciona lista za lokalne izbore

"URA i Demokrate minirali Bojanića, napadaju SPC i pozivaju na rušenje crkve na Rumiji"

Koalicija URA-Demokrate minirala je Mladena Bojanića, napada Srpsku pravoslavnu crkvu, poziva na rušenje crkve na Rumiji, saopštio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF).

Prema njegovim riječima, nije neočekivano to što je koalicija URA-Demokrate odbila ponudu DF da opozicija nastupi na jednoj izbornoj listi, i kaže da su taj stav primili k znanju.

"Takođe, moramo konstatovati da je Milošević iz URA, iz nekog razloga govorio neistine, jer sve dok se ne potvrdi konačna lista za izbore u Podgorici od strane OIK-a, oni mogu da povuku svoju koalicionu listu, da im je bilo stalo do zajedničkog nastupa", kazao je Vučurović.

Kaže da, pošto su URA i Demokrate onemogućile da se formira jedna opoziciona lista za lokalne izbore u maju, važno je javnost upoznati sa nekim činjenicama.

"Prije svega, valja podsjetiti građane da su URA i Demokrate formirale koaliciju za lokalne izbore u jeku kampanje Mladena Bojanića, čime su svojim simpatizerima poslali jasnu poruku da su za njih predsjednički izbori od drugorazrednog značaja, i tim potezom dobar dio svojih glasača ostavili kući 15. aprila. Da iz ovoga saveza nijesu bili zainteresovani da daju ozbiljnu podršku Mladenu Bojaniću potvrdio je i lično Aleksa Bečić izjavom da ,,odgovornost treba da osjećaju oni koji su tražili da on ne bude kandidat za predsjednika Crne Gore'', zaboravljajući, pritom, da kaže kako bi on to postigao bolji rezultat kad ga sigurno ne bi podržale glavne snage u opoziciji, ali jasno ispoljavajući sujetu i ljutnju prema Mladenu Bojaniću i onima koji su ga nedvosmisleno podržali", navodi se u saopštenju Vučurovića.

Javnost kako dodaje on, vjerovatno nije upoznata, "ali neka se zna da je miniranje predsjedničkih izbora od strane URA i DCG išlo dotle da lideri ove dvije stranke čak nijesu htjeli da dođu na promotivni skup Mladena Bojanića u Nikšiću, nego je Bojanić morao da šalje pismeni zahtjev ne bi li se oni privoljeli da dođu na konvenciju onoga koga su deklarativno podržali, pa neka izvole da to demantuju".

"To je, zasad, dio onoga što smo smatrali da javnost mora znati, kao što zna da su glasači URE u dobrom dijelu podržali Draginju Vuksanović.

Nego, da se vratimo stvarnim razlozima zbog kojih su URA i DCG odbili poziv DF-a, a koji su mnogo dublji od onoga što je juče saopštio njihov funkcioner. Naime, te razloge je prije dva-tri dana saopštio Nedjeljko Rudović, glavni ideolog koalicije URA-DCG, naravno uz dr Šerba Rastodera koji je prvi proglasio Njegoša genocidnim pjesnikom. Rudović je u samo dva minuta pojasnio glavne tačke programa koalicije URA-DCG – otvoreno je napao SPC i njenu mitropoliju crnogorsko- primorsku, najznačajnije srpske književnike i direktno pozvao na rušenje crkve na Rumiji. Na taj način je vrlo precizno pokazao koje su to temeljne razlike između URA i DCG sa jedne strane, i DF sa druge, što će, svakako, biti od velike pomoći građanima da razluče neke dileme, ako ih još imaju. I da smo načisto -URA, Demokrate, DPS, LP, SD, SDP ideološki djeluju sa istih pozicija, onih koje je saopštio Rudović, a koje podrazumijevaju i rušenje crkve na Rumiji i otimanje hramova SPC po Crnoj Gori", navodi Vučurović.

On smatra da je tako nešto od URE i očekivano.

" I Rudovićevo antisrpstvo je samo nastavak one čuvene Dritanove platforme iz Nikšića, koju su, da podsjetimo, tada žestoko osuđivali i današnji funkcioneri Demokrata, među njima i Neven Gošović. Ali, eto, došlo je vrijeme da i jedan Neven Gošović bude uz one koji ne propuštaju priliku da udare na srpski narod, srpsku crkvu i tradicionalnu Crnu Goru, a da on ne smije javno osuditi čak ni kada se prijeti rušenjem pravoslavnih hramova. Tužno...

Mi u DF smo sigurni da će opozicija, i pored opstrukcije koju pokušavaju da prave pojedinci, uspjeti da ostvari odličan rezultat na lokalnim izborima, a da će posebno u Podgorici slaviti ubjedljivu pobjedu", zaključio je Vučurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.