Bečić pisao Stankoviću: Spriječite uticaj kriminalne grupe dijela DF-a i DPS-a na volju građana
Aleksa Bečić

"Radi se na montaži video zapisa seksualne konotacije"

Bečić pisao Stankoviću: Spriječite uticaj kriminalne grupe dijela DF-a i DPS-a na volju građana

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, obratio se otvorenim pismom Ivici Stankoviću, vrhovnom državnom tužiocu u kojem ga je pozvao da preduzme neophodne mjere i radnje, kako bi nadležno tužilaštvo konačno okončalo istražni postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi Demokrata iz 2017. godine a u vezi pisama koje su dobili građani Herceg Novog.

Bečić je u pismo podsjetio da je 29.04.2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu podnio  krivičnu prijavu protiv NN lica zbog počinjenih krivičnih djela iz Glave dvadeset šest Krivičnog zakonika Crne Gore - ,,Krivična djela protiv izbornih prava“, kao i drugih krivičnih djela iz ovog Zakonika.

"Tada je građanima Herceg Novog, na kućnu adresu, od strane anonimnog pošiljaoca, dostavljeno pismo monstruozne sadržine, koje je obilovalo najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

Tim pismom NN lice/lica izvršilo je više krivičnih djela s osnovnim ciljem da se na protivpravan – kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 07. maja 2017. godine ne glasaju za izbornu listu Demokratske Crne Gore", kazao je Bečić.

On u otvorenom pismu Stankoviću navodi da je 3.maja 2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu, dostavio dopunu navedene krivične prijave i ukazao na neophodnost hitnog postupanja nadležnog tužilaštva iz više razloga.

"Prvo, kako bi se preduprijedilo dalje širenje neistinitih kvalifikacija na račun Demokratske Crne Gore. Drugo, kako bi bio spriječen neko drugi da mu na um padne da vrši slična djela prema bilo kome, i stvara zabrinutost kod dobrog dijela porodica u Crnoj Gori. I treće, kako bi se konačno pokazalo da u Crnoj Gori postoji bar malo vladavine prava  i da pravda nije selektivna.

Tim pismom, pozvao sam Specijalnog državnog tužioca da što prije postupi po navedenoj krivičnoj prijavi i njenoj dopuni, jer ako se ovakve stvari dopuste u 21. vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve možemo sjutra očekivati. Ako se nalogodavci poziva na linč hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravdi, onda sve može biti dozvoljeno.

Međutim, istraga o ovom predmetu do danas nije okončana, a počinioci i nalogodavci ovog krivičnog djela nisu pronađeni. Ali su zato monstruozni napadi i podmetanja prema Demokratskoj Crnoj Gori, u susret bilo kojim izborima nastavljeni nesmanjenim intenzitetom", navodi se u pismu.

Sve to se kako se dodaje, nastavilo "monstruonzom, udbaškom i političkom podmetačinom da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić plagirao svoj magistarski rad".

"Tu tvrdnju, na održanoj press konferenciji dana 20.04.2018. godine iznio je aktivista DF-a, izvršni direktor nevladinog udruženja, ,,Centar za akademski integritet“, prezentirajući lažno istraživanje, u čijoj izradi je učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF-a.

Više je nego jasno da se radi o smišljenoj akciji u dijelu DF- i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta u susret predstojećim izborima u Podgorici i u još 11 opština", kazao je Bečić.

On ističe da Demokrate imaju saznanje da ta "organizovana kriminalna grupa za prevare, radi na montaži video zapisa seksualne konotacije kako bi monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata".

"Sve ovo je samo nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su očigledno isti nalogodavci, takođe mjesec dana pred izbore, poslali pismo monstruozne neistinite i uvredljive sadržine i dijelili građanima Herceg Novog, a da tužilaštvo ni do danas nije okončalo istragu u ovom predmetu.

Pozivam Vas, da u skladu sa Vašim nadležnostima preduzmete neophodne mjere i radnje, kako bi nadležno tužilaštvo konačno okončalo istražni postupak po našoj podnesenoj krivičnoj prijavi br. 01/319 od 29.04.2017. godine, i time preventivno djeluje prema mogućim počiniocima sličnih krivičnih djela, čiji je jedini cilj da na protivpravan – kriminalan način utiču na izbornu volju građana u susret predstojećim lokalnim izborima u Crnoj Gori, a na štetu Demokratske Crne Gore kao najjače opozicione partije u Crnoj Gori.

Tužilaštvo u jednoj državi i postoji, da u saradnji sa policijom, spriječi vršenje ovakvih učestalih društveno neprihvatljivih i štetnih  pojava, pronađe počinioce i pokrene postupak njihove krivično pravne odgovornosti. U protivnom, sve više postajemo društvo u kojem, zarad interesa partija na vlasti, pojedincima može biti sve dozvoljeno", saopštio je Bečić u otvorenom pismu Stankoviću.

                                                                                                                   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.