Na predsjedničkim izborima Milo Đukanović u Baru ostvario ubjedljivu pobjedu
Milo Đukanović

Na predsjedničkim izborima Milo Đukanović u Baru ostvario ubjedljivu pobjedu

Rezultat izbora u Baru, još jednom je pokazao dominaciju politike predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kazali su u OO DPS-a ove partije.

“Sve relevantne činjenice i brojke govore u korist predsjedničkog kandidata DPS-a”, ističu u DPS-u.

Đukanović je u Baru, na izborima održanim 15. aprila, osvojio apsolutnu vlast sa 54 odsto dobijenih glasova građana Bara, odnosno 1.777 glasova više, od ukupnog broja glasova svih šest drugih kandidata zajedno.

“Koristimo i ovu priliku da im se zahvalimo na tome. Naš predsjednički kanidat od ukupnog broja građana koji su iskoristili svoje biračko pravo i glasali na izborima, osvojio je 11.370 čistih glasova odnosno 54 odsto”, navode u DPS-u.

Prema njihovim riječima, o impozantnom rezultatu i apsolutnoj nadmoci nad drugim kandidatima najbolje govore brojke.

“Na svakom od 72 biračka mjesta u Baru, u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine zabilježen je porast broja glasova u korist bloka za evropsku Crnu Goru, na čijem čelu se i ovoga puta našao Milo Đukanović. U odnosu na 11.370 glasova ili 54odst, koliko je osvojio Đukanović, rezultati drugih kanditata su još u toku izborne noci ostali u sjenci. Ali podjsećanja radi: Mladen Bojanić, predsjednički kandidat iza čije kandidature je stalo 90 odsto opzicionih partija, u Baru je ostvario više nego duplo manju podršku od Mila Đukanovića, tačnije za 5.790 glasova manje. Baranka, Draginja Vuksanović, u svom rodnom gradu je ostala u zaostatku za Đukanovićem 8.233 glasa”, kazali su u DPS-u.

Prema njihovim riječima, evropska politika, poštovanje moralnih vrijednosti, multietničkog sklada i težnja za ekonomskom stabilnošću i sigurnošću, još jednom su pokazale svoju nadmoć njihovog kandidata nad svim drugim političkim subjektima u Crnoj Gori.

“Svi preostali kandidati za predsjednika Crne Gore, Marko Milačić, Hazbija Kalač, Dobrilo Dedejić i Vasilije Miličković, zajedno su osvojili 995 glasova. Toliku podrkšu je Đukanović ostvario samo na dva, od 72 biračka mjesta koliko ih ima u Baru. Uvjereni smo, da će se trend rasta podrške građana koji bilježi naša politika iz godine u godinu, nastaviti i na izborima za lokalni parlament koji nas očekuju 27. maja ove godine”, zaključuju u ovoj partiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.