Pronađeni ljudski ostaci kod Đakovice

KTV: Možda su Srbi

Pronađeni ljudski ostaci kod Đakovice

Ljudski ostaci najmanje tri osobe otkriveni su navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, prenosi portal Kossev.

Mogli bi da pripadaju kosovskim Srbima koji su ubijeni tokom rata, saznaje KTV.

Zamjenik direktora EULEX-ovog Odjeljenja za sudsku medicinu (DFM), Tarja Formisto, potvrdila je KTV-u da su ekshumirali ostatke tri osobe za koje se sumnja da su ubijeni tokom rata na Kosovu 1998-1999.

"Prve indicije su da ostaci pripadaju žrtvama ubijenim tokom posljednjeg rata na Kosovu. Njihova etnička pripadnost i drugi detalji biće poznati nakon analize DNK. Za sada je otkriveno tri tijela i to je sve što mogu da potvrdim za sada, iskopavanje je u toku i ne mogu dalje da komentarišem. Sve će biti objašnjeno sljedeće sedmice nakon što posao bude završen," dodala je Formisto.

Iskopavanje lokacije u petak nadzirale su i vladine komisije za nestala lica na Kosovu i Srbiji. Iskopavanja će biti nastavljena i naredne sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.