OVO ostrvo gradi prvu podvodnu vilu na svijetu (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

OVO ostrvo gradi prvu podvodnu vilu na svijetu (VIDEO)

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista kada su Maldivi u pitanju. Međutim, ovo turističko mjesto dobija novu atrakciju.

Do kraja ove godine na ostrvu Rangali biće otvorena prva podvodna vila na svijetu. Rezidencija će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana).

Objekat je dizajniran tako da se u potpunosti uklopa u podvodno okruženje omogućavajući gostima da budu dio podvodnog svijeta.

"Vođeni inpsiracijom, u želji da omogućimo inovativna iskustva turistima, prva podvodna rezidencija na svijetu pruža gostima mogućnost da istraže Maldive iz jedne potpuno nove perspektive ispod površine mora", ističe direktor kompanije Crown, glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim.

Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine.

Podvodni nivo opremljen je spavaćom sobom sa velikim krevetom, dnevnim boravkom, kupatilom i spiralnim stepenicama koje vode do gornjeg nivoa. 

Gornji nivo se satoji iz dvokrevetne sobe, kupatila, teretane, sobe za batlera, privatnih bezbjednosnih prostorija, zajedničkog dnevnog boravka, kuhinje, bara, trpezatije i palube sa koje se može posmatrati zalazak Sunca. 

Vila prima ukupno devet gostiju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.