Pronađen rudar koji je bio zakopan pod zemljom čak 17 godina!
Ilustracija

Nećete vjerovati kako je preživio!

Pronađen rudar koji je bio zakopan pod zemljom čak 17 godina!

Skupina rudara iz zapadne pokrajine Dzhinjang su bili nevjerovatno iznenađeni kada se u starijem dijelu rudnika iskopali čovjeka koji je bio ŽIV! Taj dio nije posjećen još od potresa koji je pogodio to područje.

Srećni čovjek je Cheung Wai, 59-godišnjak koji je bio u prilično lošem stanju. Hitna pomoć ga je prebacila odmah u najbližu bolnicu na preglede fizičkog i psihičkog stanja.

Cheung je ostao zarobljen sa 118 mrtvih tijela svojih kolega rudara, kada je potres od 7,8 magnitude pogodio regiju i izazvao pucanje drvenih konstrukcija koje drže u tunel. Cheung je uspio preživjeti jer je ventilacijski otvor nekako ostao povezan s površinom, dopuštajući mu da diše čist vazduh.

Uspio je preživjeti jedući velike zalihe riže i vode, koje su uvijek ostajale u slučaju takvog stanja. Cheung je obogatio svoju prehranu štakorima i mahovinom.

Iako nije mogao ni da zamisli da će doći do toga, s vremenom je morao početi jesti neke od svojih kolega, ali mu savjest nije to dozvoljavala pa je tako zakopao većinu njih.

Slučaj Cheung ostaje jedinstven zbog činjenice da je bio u mogućnosti ostati živ toliko dugo.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.