LP: Šovinizam sa budvanskih bilborda oštro sankcionisati

LP: Šovinizam sa budvanskih bilborda oštro sankcionisati

Liberlna partije je oštro osudila bolest revizionizma, opravdavanja šovinizma i sijanja razdora i netrpeljivosti među građanima na štetu svakog pojedinca,građanskog sklada i vladavine prava. Indoktrinacija šovinizma i obmane kojima napadaju zdrav razum moraju biti sankcionirani shodno zakonu i pravnom poretku - poručuju iz te partije.

Bilbordi koji su preplavili budvansku opštinu,koji navodno slave 100 godina od pobjede u I svjetskom ratu,sa sadržajima koji veličaju okupaciju Budve i Crne Gore 1918. i slave nestanak i slom države Crne Gore doveli su, tvrde u toj partiji, do velike uznemirenosti građana koji vjekovima žive u građanskom skladu i uvažavanju, ali i brojnih turista koji takve izlive nacionalizma i šovinizma ne mogu vidjeti nigdje u civilizovanoj Evropi i svijetu.

"Iako je struka takve pretpostavke ocijenila kao istorijski falsifikat za dnevnopolitičku upotrebu i razdor, lokalna vlast i ostrašćeni pojedinci i neformalne grupe podržane od raznih ekstremističkih frakcija, nastavljaju sa pokušajima podjele i svađe građana.Da bi konačno zaustavili pokušaje razdora i nametanja promašenih tema kojima je mjesto na smetlištu istorije, liberali pozivaju nadležne organe da hitno reaguju,uklone bilborde i zaštite  ustavni poredak Crne Gore. Osim Ustava, i Zakon o zabrani nedozvoljenog oglašavanja jasno propisuje zabranu obmanjujuceg oglašavanja za što su propisane jasne sankcije", saopštila je Liberalna partije.

Ističu da "pravni poredak mora zaustaviti revizioniste koji bi, nakon pokušaja da rehabilituju krvave zločince, saradnike okupatora i kvislinge iz II svjetskog rata, danas da slave i pokušaj zatiranja cijele jedne nacije 1918. godine i krvavog gušenja i nestanka cijele jedne države, Crne Gore. Liberali, shodno svojim zakonskim mogućnostima, nikada neće dozvoliti  i apelujemo da se izbjegne “otvaranje starih rana”".

Podsjećaju, Predsjedništvo Liberalne partije ranije je donijelo preporuku o napuštanju lokalne vlasti Budve i raskidu koalicionog sporazuma u najboljem interesu građana Budve.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.