Pržno: Katari diar gradi hotelski kompleks sa pet zvjezdica

Vrijednosti 350 miliona eura

Pržno: Katari diar gradi hotelski kompleks sa pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je pet građevinskih dozvola tivatskoj kompaniji QD Hotel and properti investment Montenegro, čiji je osnivač Katari diar, za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvjezdica bruto građevinske površine 33,5 hiljada kvadrata, devet rezidencijalnih vila ukupne površine 8,3 hiljade kvadrata, podzemnih garaža bruto površine 4,5 hiljada kavadrata, pomoćnih objekata, saobraćajnica i prateće infrastrukture, piše Pobjeda.

Ovi objekti treba da budu izgrađeni u okviru turističkog kompleksa u uvali Pržno, na mjestu gdje je nekada bio hotel Plavi horizont.

U rješenju Ministarstva navodi se da se hotelski kompleks sastoji od primarnog ugostiteljskog objekta AA sa depadansom CE, hotela - depadansa CA i hotela – depadansa CB. Ukupna bruto površina primarnog ugostiteljskog objekta je 20.737 kvadrata, dok je površina prizemlja 5.527 kvadrata.

Primarni objekat sa depadansom CE se sastoji od dvije podrumske etaže, prizemlja i četiri sprata, dok se zvonik sastoji od suterena, prizemlja i sedam spratova. Ukupna bruto površina objekta hotela - depadansa CA je 6.596 kvadrata ,dok je površina prizemlja 1.331 kvadrat. Objekat se sastoji od suterena, prizemlja i četiri sprata.

Ukupna bruto površina objekta hotela - depadansa CB je 6.140 kvadrata, dok je površina prizemlja 1.215 kvadrata. Objekat se sastoji od suterena, prizemlja i četiri sprata.

Ukupna bruto površina rezidencijalnih vile RD1, RD2 i RD3 je po 688 kvadrata, a ovi objekti će imati samo prizemlje. Ukupna bruto površina rezidencijalnih vila RE i RG1 je po 1.421 kvadrat, a objekat se sastoje od prizemlja i sprata. Ukupna bruto površina rezidencijalne vile RJ1 je 1.550 kvadrata, a sastoji se od suterena i prizemlja, površina vile RK1 je 593 kvadrata i sastoji se od suterena i prizemlja, dok je bruto površina vila RK2 i RK3 po 646 kvadrata i imaće suteren i prizemlje.

Prema ranijim najavama, tivatska kompanija je planirala gradnju kompleksa vrijednog 350 miliona eura. 

Lokaciju od 300.000 kvadrata u uvali Pržno Katari diar je za 25 miliona dolara 2010. godine kupio od HTP-a Primorje,podsjeća list.

Bilo je planirano da kompleks bude završen do septembra 2014. godine. Razlog za kašnjenje bili su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno vođenje više sudskih sporova oko eksproprijacije zemljišta, piše Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.