Pavlović: Napadi neutemeljeni, manite se svađanja sa najjačim opozicionim subjektom DF-om
Koča Pavlović

Pavlović: Napadi neutemeljeni, manite se svađanja sa najjačim opozicionim subjektom DF-om

Koča Pavlović, potpredsjednik Pokreta za Promjene i poslanik Demokratskog fronta pozivao je autore "potpuno neutemeljenog saopštenja Demokratske Crne Gore da se manu svađanja te partije sa najjačim opozicionim subjektom DF-om".

Pavlović navodi da ljudski razumije krajnje neugodnu situaciju u kojoj se našao lider Demokrata nakon objavljivanja "prilično uvjerljivih dokaza o plagiranju njegovog magistarskog rada".

"Smatram da je javni interes da on to odmah raščisti, da jasno i glasno potvrdi li odbaci ta sumnjičenja, i da tako pomogne svima u opoziciji u ovom veoma osjetljivom trenutku. Naravno, ako se na kraju i pokaže da magistarski rad Bečića jeste rezultat intelektualne krađe, ja i DF nećemo nikada, niti nam to pada na pamet, da tu krađu i samog Bečića uporedimo ili izjednačimo sa opštom poharom kojoj je izložena CG i sa apostolima te bezprizorne pljačke koji čuče u redovima DPS-a. A posebno nam ne pada na pamet da ovu zaista neprijatnu situaciju, u kojoj se našao Bečić lično, ne bilo koji način vezujemo za političke odluke, ili za odnose čitavih naših partija/koalicija, DF-a i DCG. Pitanje : “Da li je magistarska teza g.Bečića plagijat?”, jeste pitanje za Bečića lično, a ne za ostatak rukovodstva, aktiviste i glasače Demokrata", kaže Pavlović.

Pavlović navodi da DF nije partner za bilo kakvu unutaropozicionu svađu.

"Već naprotiv – DF poziva na najšire opoziciono udruživanje, ne bi li ovog povampirenog diktatora i njegovu kriminalnu grupu poslali tamo gdje oni pripadaju", kaže on.

Pavlović je kazao i da kao otac, ne kontroliše razmišljanje i djelovanje njegovog 25-ogodišnjeg sina.

"I ja sam vrlo ponosan na to. Moj sin je odrastao, obrazovan i pametan mladi čovjek, koji se već duže vremena bavi problemom plagijata, jer je studirao u inostranstvu i dobro poznaje tu materiju. I baš kao što je svojevremeno sarađivao sa novinarom Darkom Ivanovićem oko plagijata ministarke Sanje Vlahović, baš tako je i nedavno pomagao mladim ljudima iz Centra za akademski integritet", zaključuje Pavlović u reagovanju.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.