MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče
MANS

Otvoren konkurs za novinare istraživače

MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisala je konkurs za tri najbolje istraživačke priče, nastale korišćenjem Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Novčane nagrade biće dodijeljene autorima i autorkama tekstova, radio ili televizijskih priloga, objavljenim u periodu od 1. januara 2017. do 30. juna 2018. godine.

"Nagrada za istraživačko novinarstvo ima za cilj da istakne dostignuća istraživačkih novinara i novinarki, kao i da podrži i promoviše kvalitetno istraživačko novinarstvo u Crnoj Gori", saopšteno je.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani novinari i novinarke, koji imaju dokaz da su u pripremi teksta, odnosno priloga koristili Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Prijava na konkurs treba da sadrži kopiju objavljenog teksta ili priloga, dokaze o korišćenju Zakona o SPI (zahtjevi, žalbe, tužbe),  kao i popunjen formular sa prijavu. (Informacije o konkursu dostupne su na:OVDJE.)

"Tokom trajanja konkursa MANS će svim zainteresovanim novinarima i novinarkama pružiti podršku u prikupljanju podataka na osnovu Zakona o SPI i omogućiti im da na vrijeme dobiju podatke za istraživačku priču. Potrebno je da autor/ka priče podnese inicijalni zahthjev za informacijama na osnovu Zakona, dok će cjelokupan dalji administrativni postupak preuzeti MANS", navodi se u saopštenju.

Kompletne prijave potrebno je posalati najkasnije do 15. jula 2018. godine na e-mail adresu:[email protected]. Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Žiri koji čine domaći i inostrani eksperti saopštiće odluku o nagradama najkasnije 25. jula ove godine.

"Najbolja istraživačka priča biće nagrađena sa 1000 eura, druga nagrada iznosi 600, a treća 300 eura. U slučaju da dostavljeni tekstovi i prilozi ne zadovoljavaju standarde za dodjelu nagrada, konkurs će biti ponovljen.

Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta „Ka profesionalnijem i kredibilnijem istraživačkom novinarstvu u Crnoj Gori“ koji sprovodi Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a finansira Evropska unija kroz Program za profesionalizaciju medija u Crnoj Gori 2016.", kazali su iz MANS-a.

Za detaljnije informacije i pojašnjenja u vezi sa konkursom, zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu pisati na [email protected] ili pozvati 020 266 326, 069 446 094.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.