Naknade za legalizacije objekata previsoke, opština da ih koriguje
URA Nikšić

URA Nikšić smatra da odluku treba izmijeniti

Naknade za legalizacije objekata previsoke, opština da ih koriguje

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah treba izmijeniti navedenu odluku i cijene po zonama drastično smanjiti a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA u Nikšiću.

Kažu da naknade ne bi trebalo da prelaze 50e (u 1. A zoni), 30e (u I zoni), 20e (u II zoni) i 10e (u III zoni).

“Da su cijene koje je predvidjela Opština Nikšič nerealne govori podatak da su u Podgirici mnogo niže i za I zonu iznose 95 e, dok su cijene u Bijelom Polju niže tri puta. Cijene koje je trenutno postavila Opština Nikšić su u rangu Opštine Tivat, što dovoljno govori o realnosti trenutno određenih cijena u Nikšiću. Navodimo i primjer Opštine Šavnik gdje je cijena 2 i 3e”, ističu u nikšićkom pokretu URA.

Oni traže od Opštine da se odmah izmijeni iznos naknade, jer ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani Nikšića otežava legalizaciju objekata po planiranim cijenama.

“ To tražimo iako smo unaprijed gotovo sigurni da kod opštinskih čelnika za to ne postoji volja. Jer rukovodstvo Opštine Nikšić će po ko zna koji put da rupe u budžetu krpi na račun osiromašenih građana, a mi ćemo uraditi sve kako bi to i spriječili”, zaključili su u odboru URA Nikšić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.