Radionica i terensko istraživanje za studente Prirodno-matematičkog fakulteta (FOTO)
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore

Radionica i terensko istraživanje za studente Prirodno-matematičkog fakulteta (FOTO)

S lijepim sunčanim danima stekli su se idealni uslovi za organizovanje tematske radionice i terenskog istraživanja za studente treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta - Odsjeka za biologiju.

„U okviru radionice, studenti su obišli muzejski prostor Centra za posjetioce na Vranjini, gdje su od strane stučnih saradnika JPNPCG informisani o crnogorskim nacionalnim parkovima sa naglaskom na vodene ekosisteme. Zatim su prisustvovali prezentaciji posvećenoj ovogodišnjoj temi Svjetskog dana voda - Priroda za vodu koju je pripremio stručnjak za vode iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, dr Pavle Đurašković“, saopšteno je iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

terenskiobilazakjezera

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Kako se navodi, učesnici radionice su takođe imali priliku da uživaju u prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka tokom vožnje brodom na relaciji Virpazar – Poseljani uključujući i eksperimentalni dio koji je obuhvatio uzorkovanje vode Skadarskog jezera.

Isto tako, ističe se da je Đurašković  predstavio studentima metode kojima se dolazi do rezultata o kvalitetu jezerske vode, dok je stručni saradnik Centra za posjetioce na Virpazaru upoznao studente o rezultatima istraživanja vidre u ovom Nacionalnom parku.

„Treći dio radionice obuhvatio je pješačku turu na dijelu pješačke staze Poseljani – Komarno tokom koje je profesorica PMF-a, dr Danijela Stešević, studentima održala edukativni čas o značaju vodene i močvarne vegetacije“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.