DF: Podrška Bojaniću u nepriznavanju rezultata izbora, opoziciji poziv za jedinstvene liste

DF: Podrška Bojaniću u nepriznavanju rezultata izbora, opoziciji poziv za jedinstvene liste

Predsjedništvo Demokratskog Fronta je na današnjoj sjednici snažno podržalo krivičnu prijavu predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića,koju je zbog neregularnosti na izborima podnio Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Predsjedništvo takođe podržava njegov politički stav da ne priznaje rezultate izbora, jer je i ovaj put režim masovnom zloupotrebom državnih institucija i prljavim novcem od šverca cigareta i droge onemogućio slobodno izraženu volju birača", saopštio je DF.

Imajući u vidu sve aspekte političkih procesa u Crnoj Gori, DF poziva sve opozicione stranke na dogovor o jedinstvenim izbornim listama na predstojećim lokalnim izborima, kao optimalnom odgovoru na sve zloupotrebe i mahinacije  režima. 

"Predsjedništvo DFa poziva kolege iz Demokratske Crne Gore i URA da povuku listu za izbore u Podgorici i da , stave po strani uske partijske interese i lične ambicije, u cilju formiranja jedinstvene opozicione liste u Podgorici, koja sigurno pobjeduje liopovsku listu DPS. Predsjendištvo DF je ohabrilo lokalne organizacije konstitueneta DF da odmah uspostave komunikaciju i otvore dogovore sa opozcioenim strankama radi formiranja najširih mogućih koalicija u cilju stavranje optimalnih političkih uslova za pobjedu na loklanim izborima", naveli su iz tog političkog saveza.

Time, napominju, još jednom pokazuju da je DFu opšti interes iznad partijskih i da dobro razumiju očekivanja opozicionih birača u Crnoj Gori  koji traže jedinstvo i zajedničku borbu protiv režima DPS.

"Svaki opozicioni subjekt kome su uski partijski interesi i lične mabicije važnije od borbe za slobodu i dmeokratiju u Crnoj Gori, moraće da preuzme javnu odgovornost za propuštanje još jedne šanse za promjene", zaključili su iz DFa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.