Pretresi u Tivtu: Policija oduzela  117 komada municije i naočare vrijednosti više desetina hiljada eura
ilustracija

Krivična prijava zbog oružja i nedozvoljene trgovine

Pretresi u Tivtu: Policija oduzela 117 komada municije i naočare vrijednosti više desetina hiljada eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, nakon dobijenih rezultata vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena u okviru jedne od aktivnosti operativnog štaba „Boka“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom npostupku protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Policija je juče, u okvru aktivnosti koje su sprovođene u sklopu operativnog štaba „Boka“, izvršili pretrese na više lokacija na području Tivta.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.B pronađeno je  i oduzeto 117 komada municije, dva pištolja i oko 1200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura, za koje V.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, na osnovu sprovedenih vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Policija Tivta je dan ranije, 18. aprila državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv ovog lica.

"Osim navedenog, Ministarstvu unutrašnih poslova – Filijali za upravne unutrašnje poslove Tivat je podnijet i predlog za trajno oduzimanje vatrenog oružja za koje je V.B. posjedovao oružne listove", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.