Putin i Tramp neće dozvoliti oružani sukob Rusije i SAD

Lavrov uvjerava

Putin i Tramp neće dozvoliti oružani sukob Rusije i SAD

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u intervjuu za "RIA Novosti" rekao da Vladimir Putin i Donald Tramp neće dozvoliti oružani sukob između Rusije i SAD. Naveo je i da je tokom telefonskog razgovora američki predsjednik pozvao Putina da dođe u Vašington.

"Kada je u pitanju rizik od vojnog sukoba, stoprocentno sam uvjeren da vojske to neće dozvoliti, kao ni, naravno, predsjednik Putin i predsjednik Tramp", rekao je Sergej Lavrov, prenosi Raša tudej.

Na kraju krajeva, oni su, kaže, lideri, izabrani od svojih naroda i odgovorni su za njihov mir, dodao je Lavrov.

Kada su u pitanju sve zategnutiji odnosi Moskve i Vašingtona, Lavrov je rekao da postoje pokušaji da se oni olabave.

Lavrov je takođe rekao da je, prije napada SAD na mete u Siriji, Rusija rekla američkim zvaničnicima koje oblasti u Siriji predstavljaju "crvene linije" za Moskvu i da u toj vojnoj akciji SAD nisu prešle te linije.

"Sada mi nemamo moralne obaveze. Imali smo moralnu obavezu, obećali smo da to nećemo uraditi prije otprilike 10 godina, na zahtjev naših poznatih partnera", rekao je Lavrov, prema navodima agencije Ria Novosti.

Takođe je rekao da će Moskva razmotriti snabdijevanje Sirije raketnim sistemom S-300 posle napada SAD. 

Ministar spoljnih poslova Rusije je naveo da je tokom telefonskog razgovora Tramp pozvao Putina da dođe u Vašington.

"Rekao je da bi mu onda bilo drago da dođe u Moskvu u uzvratnu posjetu", naveo je Lavrov.

Ruski zvaničnik je rekao i da Rusija neće biti domaćin susreta Donalda Trampa i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.