Demokrate poručuju da DPS obmanjuje građane
Foto: Demokrate

Demokrate poručuju da DPS obmanjuje građane

Naviknuti na manipulisanje, iznošenje neistina i svojevrsnih podmetačina, iz DPS-a Glavnog grada pokušavaju zamjenom teza da obmanu građane Podgorice, saopštile su podgoričke Demokrate.

“Umjesto da ponude konkretne činjenice, govore o nedavno održanim predsjedničkim izborima. Čega se normalan čovjek stidi time se DPS ponosi. Očigledno su im promakli zaključci  međunarodnih posmatrača o institucionalnoj zloupotrebi crnogorskog Mugabea, i transparentnosti  i profesionalizmu Državne izborne komisije. Jedini pravi poraz doživjeo je ustavni poredak Crne Gore i vladavina prava. Nasuprot tome, trijumfovala je prljava i podmukla, ali iskusna, mašinerija DPSa koja ima veliko i neizmjerno iskustvo u izbornim manupulacijama i prevarama”, dodaju oni.

Nedvosmislno je jasno, kako poručuju pošto nijesu realizovali preizborno obećanje, što se u DPS-u odriču projekta gradske televizije.

“Кao da je neko drugi, a ne optuženi Mugoša dr Miomir najavio 2009. godine, pa na kraju mandata uoči lokalnih izbora 2014. godine ponovo aktuelizovao. Jasno je da politikanstvom i populizmom želite prikriti nebrigu za tako vrijednu imovinu građana Podgorice koju ste maltene bacili”, dodaju oni.

Demokrate pozivaju DPS-u da objasni građanima Podgorice zašto nema televizijskih ili radijskih prenosa sjednica Skupštine Glavnog grada.

“Položite račune građanima Podgorice za svoj nerad, nedomaćinski odnos i za svoju nesposobnost. Kažite konačno koliko ste realizovali od onog što ste obećali 2014. godine? Nećemo vas vraćati na 2010. godinu, jer ste se sa današnjim pokušajem reagovanja konačno odrekli projekata optuženog Mugoše dr Miomira”, dodaju oni.

Pored toga, prema riječima Demokrata, kao jedan od najvećih problema, a koji su sami građani prepoznali jeste zatvorenost gradske uprave, odnosno isključivanje građana iz procesa odlučivanja o važnim pitanjima za funkcionisanje grada i života u njemu.

“Je li vas sramota da opštine po Crnoj Gori, čiji su budžeti na desetine puta manji od budžeta Glavnog grada, imaju veću transparentnost u radu od Glavnog grada?  Stidite li se što vrijedan projekat gradske televizije, a koji je finansiran iz džepa građana,  u prašini i tami trune”, pitaju se oni.

I na kraju, Demokrate ističu da DPS opravdano strahuje od predstojećih lokalnih izbora u Glavnom gradu.

“I treba da se bojite, jer su  vašu prevarantsku crtu dobro upoznali i zapamtili građanke i građani Podgorice, koji ne ljube lance,  pa će 27. maja krenuti jedna velika akcija stvaranja  Podgorice za 21. vijek, koja podrazumijeva i otvaranje gradskog javnog servisa. Jer to zaslužuje Podgorica za 21. vijek”, zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.