I dalje stižu čestitke Đukanoviću
Milo Đukanović

Evo šta su mu poručili

I dalje stižu čestitke Đukanoviću

Čestitke predsjedniku Milu Đukanoviću stižu od brojnih međunarodnih zvaničnika, saopšteno je iz DPS-a.

Čestitke su uputili predsjednik Slovačke Andrej Kiska kao i predsjednik Narodne skupštine Andrej Danko, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, predsjednik Palestine Mahmud Abas i predsjednica Republike Estonije Kersti Kaljulaid.

Predsjednik Republike Slovačke Andrej Kiska izrazio je uvjerenje da će mandat koji je dobio na izborima, Đukanović iskoristiti za nastavak reformi na putu integracije Crne Gore u Evropsku uniju.

„Uvjeren sam da će Crna Gora i dalje igrati pozitivnu ulogu u stabilizaciji i daljem razvoju regiona u cjelini“, navodi se u čestitki. 

On je još jednom iskazao nadu da će se dobra saradnja i prijateljski odnosi Slovačke Republike i Crne Gore razvijati i dalje, na dobrobit građana obje države.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Slovačke Andrej Danko uputio je čestitku Đukanoviću na pobjedi na izborima u svoje i u ime poslanika Narodne Skupštine Republike Slovačke.

„Zadovoljstvo mi je da ovom prilikom mogu konstatovati ne samo pozitivni napredak saradnje između naše dvije zemlje, već i da Vas uvjerim o iskrenom interesu daljeg razvoja saradnje i veoma dobrih odnosa između Slovačke Republike i Crne Gore u svim oblastima zajedničkog interesa“, navodi se u čestitki Danka.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko kazao je da je pobjeda Đukanovića svjedočanstvo podrške građana kursu ka obezbjeđenju stabilnosti, progresivnom razvoju države i poboljšanju njenog međunarodnog ugleda, uz nadu za proširenje prijateljskih bjelorusko-crnogorskih odnosa i plodotvornoj saradnji u svim sferama od obostranog interesa.

Predsjednik Palestine Mahmud Abas čestitao je Đukanoviću dobijanje povjerenja prijateljskog crnogorskog naroda na predsjedničkim izborima.

Abas je ponovio interesovanje za unaprjeđenje postojećih prijateljskih odnosa, uz želju za otvaranje novih vidika na svim poljima, konsolidujući međusobnu saradnju na obostrani interes.

Predsjednica Estonije Kersti Kaljulaid takođe je čestitala Đukanoviću pobjedu i poželjela uspjeh na novoj dužnosti.

„Radujem se daljem jačanju konstruktivnih i prijateljskih odnosa između dvije države saveznice u godinama koje dolaze“, kazala je u čestitki Kaljulaid.

Čestitke Đukanoviću uputili su Euroazijski jevrejski kongres (EAJC) i Jevrejska zajednica Crne Gore.

U čestitki se navodi da je Đukanovićeva pobjeda dobra vijest za Jevreje u Crnoj Gori i regionu i iskazano uvjerenje da će Jevrejska zajednica Crne Gore davati značajan doprinos dobrobiti svoje zemlje sa Đukanovićem na čelu.

„Vi ste poznati ne samo kao snažan podržavalac Jevrejske zajednice Crne Gore, nego i veliki prijatelj jevrejskog naroda i države Izrael, i u tom smislu mi cijenimo Vašu ulogu u razvoju i jačanju bliskih prijateljskih odnosa između Crne Gore i Izraela“, kazali su iz Euroazijskog jevrejskog kongresa i Jevrejske zajednice Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.