Racije u Plavu: Uhapšen osumnjičeni za šverc marihuane
Ilustracija

Oduzet kilogram marihuane

Racije u Plavu: Uhapšen osumnjičeni za šverc marihuane

Plavska policija izvršila je danas pretres na tri lokacije i tom prilikom pronašla i oduzela oko kilogram marihuane, okvir i municiju od automatske puške i tzv. drobilicu sa ostacima opojne droge, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Odsjeka i OB Plav su danas oko 7 časova, izvšili pretres na tri lokacije koje koriste Š.K. (51) iz Plava, J.M. (28) iz Gusinja i K.Đ. (48) iz Plava. Pretresom kuće koju koristi Š.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana ukupne težine od 1003,4 grama, okvir od automatske puške i dvije čaure od automatske puške", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, pretresom kuće i putničkog motornog vozila koje koristi J.M. policijski službenici su pronašli i oduzeli tzv. drobilicu sa ostacima biljne materije zelene boje nalik na opojnu drogu maorihuana, dok pretresom lokacije koju koristi K.Đ. policijski službenici nisu pronašli predmete koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti.

Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Š.K. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  Takođe, policijski službenici su protiv J.M. podnijeli prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navode u UP.

Ovom zaplenom od strane službenika Odsjeka i OB Plav suzbijen je još jedan lanac ulične prodaje opojne droge marihuana na teritoriji opština Plav i Gusinje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.