URA: I ove izbore pratila kršenja demokratskih načela, danonoćni rad dovodi do pobjede na lokalnim izborima
Foto: URA

URA: I ove izbore pratila kršenja demokratskih načela, danonoćni rad dovodi do pobjede na lokalnim izborima

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA raspravljalo je danas o situaciji oko minulih predsjedničkih izbora.

“Na ovim izborima prisustvovali smo nedemokratskim metodama, grubom kršenju prava građana da se slobodno bira što je cijenimo i dovelo do toga da predsjednički kandidat režima trijumfuje u prvom krugu izbora. Ostajemo privrženi svojoj ideji promjena i beskompromisnoj borbi protiv režima DPS-a a rezultati u mnogim od gradova u kojima slijede lokalni izbori daju nam dodatni podstrek da u svom najjačem intezitetu i danonoćnom radu dovedemo do onoga što želi većinska Crna Gora – promjena u gradovima i zemlji. Moramo uspjeti u toj misiji”, istakli su iz URA.

Dodaju da je Predsjedništvo Građanskog pokreta URA “zbog toga što je prekršila statutarne odredbe i mimo odluka za koje je i sama glasala na najvažnijem partijskom organu poslije Kongresa, Glavnom odboru i time svjesno narušila ugled partije, na današnjoj sjednici isključilo Zdenku Grbavčević iz partije“.

Prijedlog za isključenje na sjednici je podnio politički direktor te stranke Rade Milošević koji je naveo da je Grbavčević prekršila član 14, 16 i 20 Statuta Građanskog pokreta URA.

“Grbavčević je javno na svom fejsbuk profilu u toku kampanje predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića javno saopštila da ga neće glasati iako je unaprijed glasala za odluku na organima stranke da će podržati Bojanića. Grbavčević je aktivno učestvovala u procesu skupljanja potpisa za ovog predsjedničkog kandidata i njegovu kandidaturu na Glavnom odboru ocijenila kao korektno rješenje opozicije”, navode iz URA.

Tvrde da URA njeguje demokratska načela i da je organizacija koja uvažava i njeguje različita mišljenja, ali  da su ovakva kršenja Statuta u ključnim momentima kampanje, bez sumnje imala za cilj diskreditaciju predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića.

"Grbavčević je time svjesno doprinijela pogrešnom utisku javnosti da u Građanskom pokretu URA ne postoji jedinstvena podrška Bojaniću i da je partija u organizacionim problemima", stoji u saopštenju ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.