Hrvatska delegacija prekinula posjetu Srbiji zbog Šešelja

Hrvatska delegacija prekinula posjetu Srbiji zbog Šešelja

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju koja boravi u posjeti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, delegacija Hrvatske odlučila je da prekine posjetu.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković razgovarali su i donijeli takvu odluku, rečeno je za N1 u Vladi Hrvatske.

Dogovoreno je da se cijela delegacija vrati u Hrvatsku.

Iz kancelarije predsjednika Sabora saopšteno je da je delegacija odlučila da prekine posjetu nakon incidenta koji je izazvao Šešelj u Skupštini Srbije.

"Uprkos vrlo dobrom početku službene posjete i opredeljenosti da napravimo najbolje za unapređenje odnosa dvije države, zbog ovog čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i hrvatskog Sabora, prekinuli smo posjetu", navodi se u saopštenju.

Najoštrije se osuđuje necivilizovan i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštovanje hrvatskih simbola i uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čovjeka Republike Hrvatske, potvrdila je za N1 portparolka hrvatske Vlade Sunčana Glavak.

Podsjetimo, predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković počeo je dvodnevnu službenu posjetu Srbiji susretom sa predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja je došla u Beograd i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, saopštila je ta stranka.

"Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscjepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili", navodi se.

Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.