Novak pobijedio Ćorića
Novak Đoković

Plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu

Novak pobijedio Ćorića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu pobjedom nad Hrvatom Bornom Ćorićem 7:6 (7:2), 7:5.

Đoković je do 2:0 u međusobnim mečevima sa 39. teniserom svijeta stigao posle taj-brejka u prvom setu i veoma dramatičnog finiša drugog seta u kojem je prokockao devet meč lopti i dozvolio Ćoriću da izjednači na 5:5,pišu Novosti.

Ipak, uslijedio je "brzi brejk", srpski as je demonstrirao veliku psihološku stabilnost i onda siguran servis za trijumf posle dva sata i 15 minuta igre.

- Imao sam stvarno mnogo prilika da ranije završim posao, ali je on odigrao dobro, posebno iz forhenda i to nisam uspio da iskontrlišem. Ipak, na kraju mogu da budem zadovoljan zbog načina na koji sam ostao fokusiran posle svega. Nisam igrao previše mečeva u poslednje vrijeme i to mi nedostaje, ali je ovo bio zaista dobar test za mene. Ćorić je u sjajnoj seriji, odlična pobjeda - rekao je Đoković.

Još jedan test Đokovića čeka u borbi za četvrtfinale jer se sastaje sa sedmim igračem planete - Austrijancem Dominikom Timom.

- Tim je jedan od najboljih igrača na svijetu, vjerovatno među najbolja tri na šljaci. Snažan je, izvukao se juče iz nevolje kada je spasio meč loptu protiv Rubljeva. I on je imao male probleme sa povredama, što mu je dodatni motiv. Raduje me dobra igra i nadam se da ću je ponoviti sjutra - zaključio je Đoković.

Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.