Otac Života svakog jutra nosi dvije djevojčice 8km do predškolskog
Foto: Beta

"Okrećem glavu da ne vide moje suze"

Otac Života svakog jutra nosi dvije djevojčice 8km do predškolskog

Otac dvije djevojčice Života Jović (42) iz kuršumlijskog planinskog sela Seoce, svakog jutra sa svojim ćerkama pješači do Kuršumlije, kako bi ih odveo u predškolsko, koje je od tog sela udaljeno oko 40 kilometra.

Porodična kuća Jovića nalazi se u planinskom selu, u kojem nemaju komšije, a Života svakog jutra ćerke Tamaru i Teodoru u naručju, ili pešice vodi osam kilometara kroz bespuće Kopaonika do asfaltnog puta, jer nema autobuskog prevoza,piše Beta.

"Teško mi sve to pada, nosim obije, jednu, pa drugu, pa onda malo hodaju same. Preplačem cio put, okrećem glavu da ne vide moje suze. Kad stignemo do asfaltnog puta, čekamo da naidje bilo kakav prevoz. Svako hoće da nas poveze, uglavnom drvosječe sa kamionima", kazao je Jović.

On dodaje da ćerke svakog dana čeka ispred predškolskog u Kuršumliji, nakon čega ih ponovo istim putem vraća nazad za Seoce.

Majka Sanja Jović (39) je rekla da svakog dana u strepnji čeka da se vrate u selo.

"Gotovo nikad nisu stigli kući prije mraka. Svakakve me misli muče, da nisu sreli vuka ili divlje svinje. Svašta ovde ima, pa krenem im u susret sama kroz šumu", istakla je ona.

Prema njihovim riječima, za pomoć su se svima obraćali, kako opštini Kuršumlija, tako i Centru za socijalni rad, Crvenom krstu, ali se svako obraćanje završilo na obećanjima.

Dodaju da su tražili stambeni prostor u Kuršumliji ili prevoz za djevojčice, ali i pomoć u hrani.

Porodica Jović živi u oronuloj staroj kući, a preživljavaju od nadnica koje Života zaradi vikendom, kada djevojčice ne idu u predškolsko ili kada je raspust, dok tokom ljeta obradjuju plantažu malina. Ove zime stanovali su u kući jednog rođaka koji im to nije naplaćivao, ali im je on otkazao stan, pa su morali da se vrate na planinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.