Amfilohije odlikovao roditelje sedmoro djece:  Bolje da vlast daje narodne pare majkama, nego NATOu
Foto:MCP

Amfilohije odlikovao roditelje sedmoro djece: Bolje da vlast daje narodne pare majkama, nego NATOu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je u nedelju, na Tominu nedjelju sa sveštenstvom Svetu službu Božiju na ostacima ranohrišćanske svetinje na drevnoj Duklji kod Podgorice.

Nakon Svetog pričešća Mitropolit Amfilohije je Zlatnim likom Svetog Petra II Tajnovidca Lovćenskog odlikovao supružnike Rada i Vesnu Rajkoviće, roditelje sedmoro djece „zato što su ispunili Božju zapovijest: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom“.

Uz odlikovanje Mitropolit Amfilohije im je uručio i novčani dar Mitropolije crnogorsko-primorske u iznosu od sedam stotina evra, po stotinu za svako dijete.

On se pomolio Bogu da u Crnoj Gori bude više ovakvih majki.

Rekao da bi bolje bilo da crnogorska vlast ne daje narodne pare NATO paktu, nego majkama.

„Vidite šta NATO radi. Evo sad bombarduje i sirijski narod. Bolje bi, dakle bilo da te pare što ih je narod sabrao daju majkama. To su oni davali majkama, pa su im to sad oduzeli. Nije to blagosloveno ni za njih ni za Crnu Goru“, poručio je Mitropolit Amfilohije.

DSC9312

Potom je blagosiljan slavski kolač i priređena bogata slavska trpeza hrišćanske ljubavi, a djeca polaznici podgoričkih škola vjeronauke priredila su praznični program.

Po blagoslovu Mitropolita Amfilohija na ovom mjestu će se od naredne Tomine nedjelje svake godine održavati dječji sabor, saopšteno je iz Mitropolije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.