Hag zabranio upotrebu marihuane u centru grada
Foto: Ilustracija

Uzrokovano brojnim žalbama stanovnika

Hag zabranio upotrebu marihuane u centru grada

Prvi holandski grad koji je zabranio konzumiranje marihuane u centru grada, kod centralne željezničke stanice i najvećih tržnih zona grada je Hag.

Leci o zabrani biće distribuirani u kafeima u kojima se prodaje marihuana i skloništima za beskućnike, radi upozorenja o kaznama za one koji budu prekršili zabranu.

Obavještnja na engleskom jeziku biće dostupna u hotelima, prenosi Tanjug.

Marihuana se prodaje u 573 kafea, u 103 od 380 opština u Holandiji, uključujući i Hag.

Portprol gradonačelnice Haga Pauline Krike izjavio je da je do zabrane došlo zbog brojnih žalbi stanovnika i posjetilaca zbog jakog mirisa marihuane i buke onih koji je upotrebljavaju.

Amsterdam je zabranio upotrebu droga u blizini škola i parkova za djecu, a Roterdam u blizini škola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.