Odloženo suđenje Medojeviću, traži direktan prenos
Medojević

Odloženo suđenje Medojeviću, traži direktan prenos

Suđenje lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću, optuženom za pranje novca odloženo je zbog zahtjeva odbrane za direktan prenos suđenja.

O zahtjevu odbrane odlučivaće predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica a naredno suđenje zakazano je za 30.maj.

Medojević je ovo suđenje uporedio sa suđenjem u slučaju "državni udar". 

Prema njegovim riječima, u pitanju je politički progon DF-a i lična odmazda glavnog specijalnog tužioca Miliovoja Katnića.

“To ćemo i dokazati. Motiv postupka su moje izjave o učešću glavnog specijalnog tužioca na dubrovačkom ratištu, kazao je Medojević. On smatra da će im onemogućavanjem direktnog prenosa, biti ugrožena njihova prava na pravično suđenje", kazao je Meodjević, prenose Vijesti.

Tvrdnje optuženog Medojevića da je riječ o političkom progonu specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ocjenila je kao proizvoljne.

“Specijalno državno tužilaštvo u istrazi koja je sprovedena prikupilo je pravno valjane dokaze na osnovu kojih je pogignuta optužnca koju je nakon kontrole potvrdio Viši sud. Ovdje se ne radi o političkom progonu već pravnom postupku. Suđenje je javno i javnost na taj način može biti upoznata o toku postupka, kazala je tužiteljka Vukčević, piše portal Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo Medojevića i biznismena iz Republike Srpske, Momira Nikolića, tereti da su na čelu kriminalne grupe koja je prala novac.

Na optuženičkoj klupi su i Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.