Marković:  Crna Gora će u EU do 2025.godine
Duško Marković

Bez obzira šta ko mislio u Evropskoj unij

Marković: Crna Gora će u EU do 2025.godine

Premijer Duško Marković siguran je da će Crna Gora do kraja godine otvoriti i preostala tri od ukupno 33 pregovaračka poglavlja sa Evropskom Unijom, a u naredne četiri godine će i završiti pregovarački proces, i tako do 2025. postati punopravna članica EU.

To je Marković kazao večeras otvarajući u Tivtu biznis forum 'Evropske integracije Zapadnog Balkana, uticaj na ekonomiju i razvoj biznisa', koji su organizovale NLB banka i Slovenački poslovni klub u hotele Regent Porto Montenegro, a koji je okupio veliki broj učesnika iz sfere ekonomije u regionu. 

„Uvjeren sam da će Crna Gora za tri do četiri godine okončati pregovarački proces, početi formalizaciju svog učlanjenja u EU i taj proces završiti do 2025, bez obzira šta ko mislio u EU i bez obzira na koji način nas upozoravali na potencijal administrativni i svaki drugi koji imamo“, kazao je Marković. 

Marković je rekao i da region Zapadnog Balkana „pati od istorijskog zaostajanja u svakom smislu za razvijenim svijetom, prije svega Evropom“ ali da je Crna Gora „planetarno prepoznata u investicionom smislu“.

Evropska komisija danas je, inače predstavila izvještaj o napretku Crne Gore. 

Prema izvještaju naša država je lider u evropskim integracija.

Naime, Crna Gora je napredovala u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, ojačala makroekonomsku i fiskalnu stabilnost, ali su sloboda medja, borba protiv korupcije, kriminala, pranja novca i trgovine ljudima i dalje oblasti u kojima još mnogo država mora da uradi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.