Bojanić ponosan na iskrene i čiste glasove: Institucionalna prednost je zloupotreba državnih resursa
Mladen Bojanić, foto: Screenshot

Neće osnivati partiju, ali će pomagati opoziciji

Bojanić ponosan na iskrene i čiste glasove: Institucionalna prednost je zloupotreba državnih resursa

Kandidat za predsjednika Crne Gore većeg dijela opozicije Mladen Bojanić ponovio je danas da je ponosan na rezultat sa predsjedničkih izbora, te da ne osjeća nikakvu gorčinu i žal za nečim boljim.

"U ovim uslovima meni je 111 711 glasova mnogo, jer ih doživljavam kao iskrene i čiste, date dobrom voljom bez prisile ucjene ili bilo čega drugog", kazao je Bojanić.

Kaže da je zadovoljan onim što je postignuto za tri nedjelje koliko je trajala kampanja, kao i da je prošao veoma lijep put i stekao nezaboravno iskustvo.

"Već sam rekao da sam tokom kampanje bio iskren sa biračima, nisam obećavao što ne mogu da ispunim, nisam se dodvoravao bilo kome i krio stavove. Govorio sam što mislim i osjećam i ono što mogu da radim", istakao je Bojanić i dodao da je na žalost Crne Gore to prepoznala samo trećina birača.

"Ali i to je osnova za nastavak borbe", kazao je on.

Bojanić je istakao da je odnos sa političkim subjektima koji su stali iza njega uprkos pisanju medija, bio korektan i iskren, ali da uvijek može bolje.

Što se međunarodne zajednice tiče kaže da je imao odnos samo sa OEBS-om.

"Imao sam sa njima dva sastanka i ukazao sam na neke stvari, ne znam da li je to uticalo na Izještaj. Primijetili ste da u Izještaju OEBS-a piše da je Đukanović imao institucionalnu prednost, da nije bio na debatama ali da je bilo nekih indicija nepravilnosti na sam dan izbora", kazao je Bojanić.

Bojanić je tu institucionalnu prednost nazvao zloupotrebom državnih resursa u predizborne svrhe.

On je pozvao specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ispita lica koja su uoči izbora u petak veče, kako je rekao bila na raportu u kancelarijama DPS-a u Podgorici.

Odnos sa ostalim kandidatima je bio korektan osim sa Vasilijem Miličkovićem, protiv koga je kako kaže podnio krivičnu prijavu zbog neistina.

Bojanić je saopštio i da se neće žaliti opštinskim komisijama jer je kako kaže to besmisleno.

"Ali hoću državnim, da bih ostavio pisani trag kako je Đukanović pobjeđivao na izborima. Nekad će neko to gledati i čitati. I posmatračima OEBS-a ću sličan dopis uputiti jer i oni vide da je ovo zarobljena zemlja sa nejasnom granicom između javnih i privatnih interesa", poručio je on.

Bojanić je rekao da je Đukanović nekoliko dana prije izbora prijetio medijima i civilnom sektoru.

"I taj čovjek sada kaže da pruža ruku. Nevjerovatno licemjerstvo i neiskrenost, ali to mu nije prvi put", kazao je Bojanić.

Bojanić je na kraju kazao da neće osnivati političku partiju ali da će pomagati opoziciji.

Građanima je poručio da na sljedećim izborima izađu u što većem broju. 

"Nemojte biti nijemi posmatrači dešavanja u Crnoj Gori, već sami izaberite budućnost", zaključio je Bojanić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.