Četiri sportska saveza izbrisana iz Registra sportskih organizacija

Četiri sportska saveza izbrisana iz Registra sportskih organizacija

Biciklistički savez Crne Gore, Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova, Savate savez Crne Gore i Sambo savez Crne Gore izbrisani su iz Registra sportskih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

"Pojačani inspekcijski nadzor nad radom sportskih organizacija, koji Ministarstvo sporta od samog osnivanja, u kontinuitetu inicira posredstvom Uprave za inspekcijske poslove, rezultirao je brisanjem četiri nacionalna saveza iz Registra sportskih organizacija", navodi se u saopštenju. 

Razlog za ovakvu odluku kada je u pitanju Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova je taj što ovaj savez ne organizuje sistem takmičenja još od 2013. što je shodno Zakonu o sportu, ključna obaveza nacionalnih sportskih saveza. 

"Savate savez, takođe, nije sprovodio sistem takmičenja od osnivanja, a nema ni prijavljenih sportista, dok Sambo savez ne posjeduje prostorije za rad. Zbog neispunjavanja zakonskih obaveza, iz Registra je izbrisan i Biciklistički savez Crne Gore, a u fazi obrade su još tri nacionalna sportska saveza, Rvački savez, Kuglaški savez i Kajakaški savez", navodi se u saopštenju.

 Inspektori za sport, takođe su utvrdili da Džudo savez Crne Gore i Tekvondo savez Crne Gore, nisu uskladili interna pravna akta za funkcionisanje saveza sa Zakonom o sportu. 

 "Pozivamo Džudo i Tekvondo savez da u datom roku, shodno smjernicama koje su dobili od Ministarstva sporta, završe obavezu usklađivanja internih akata sa Zakonom o sportu. U suprotnom, prema njima će biti sprovedene upravne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o sportu i Zakonom o inspekcijskom nadzoru", stoji u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.