Srbija: Bačena ekspozivna naprava u dvorište funkcionera SDA
Foto:Anadolija

Srbija: Bačena ekspozivna naprava u dvorište funkcionera SDA

U dvorište porodične kuće predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i pomoćnika predsjednika opštine Tutin Saliha Hota u ranim jutarnjim satima je bačena eksplozivna naprava, javlja Anadolija.

U incidentu niko nije povrijeđen. Hot je rekao da se eksplozila dogodila jutros oko tri sata i da je uznemirila njegovu porodicu i komšiluk. 

"Čula se jaka eksplozija od naprave koja je bačena u blizini moje kuće. Nemam sumnju ko bi mogao da učini ovako nešto. Sve nas je uznemirilo i probudilo iz sna. Nekome je trabalo da drži takvo stanje nesigurnosti", izjavio je Hot dopisniku Anadoliije.

On je rekao da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije. 

2018041622984678232758255Web

Foto:Anadolija 

Policija je izvršla uvijađaj, ali se još nije oglasila povodom ovog događaja. 

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot, od januara ove godine, izabran je da rukovodi Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV). 

Funkciju predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) prije Hota obavljao je dugogodišnji predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017.godine na putu Tutin-Novi Pazar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.