Bekvalčeva će podnijeti zahtjev za razvod, advokati zatražili pritvor za njenog supruga
Foto:RAS Srbija

Bekvalčeva će podnijeti zahtjev za razvod, advokati zatražili pritvor za njenog supruga

Nataša je, posle svega što joj se dogodilo, uplašena za svoju bezbjednost jer nema garancija da nasilnik neće ponoviti djelo.

Nema šanse da bih trpjela ili bila žrtva porodičnog nasilja. To bi moglo da mi se dogodi, ali samo jedanput, posle toga bi trpio zlostavljanje sa moje strane do kraja života. To ne smije da se prećuti, a ni da se trpi. Nije te majka rodila da te drugi biju. Zato ako žrtva ima problem, mora to i da kaže.

Ovako je govorila novosadska pop pjevačica Nataša Bekvalac, koju je treći muž Luka Lazukić pretukao u subotu ranom zorom, zbog čega je završila u Urgentnom centru.

Ona je, inače, prije dvije godine podržala akciju "Stop nasilju nad ženama". Ono što je rekla, sada će i učiniti. Već je podnijela krivičnu prijavu zbog porodičnog nasilja, s povrednim listom iz Urgentnog centra, a Lazukić je po davanju izjave u policijskoj stanici pušten da se brani sa slobode.  Natašinom i dalje aktuelnom suprugu danas ističe 48-časovna zabrana prilaska.

- Tražićemo od suda da se Lazukiću odredi pritvor ili da mu se zabrana prilaska produži za još 30 dana, što podrazumijeva da ne smije ni da joj se obraća - rekao je za "Novosti" advokat Nemanja Vlček.

- Nataša je, posle svega što joj se dogodilo, uplašena za svoju bezbjednost jer nema garancija da nasilnik neće ponoviti djelo.

Pjevačicin pravni zastupnik kaže da je u interesu njegove klijentkinje da se cio postupak riješi što prije i dodaje da nema dileme da će Nataša podnijeti zahtjev za razvod braka:

- To će biti učinjeno ekspresno!

Novosadska barbika će, navodno, tražiti starateljstvo nad zajedničkom ćerkom Katjom, koju je rodila 28. februara.

Natašin otac Dragoljub Bekvalac kazao je da su na tijelu njegove ćerke vidljivi tragovi nasilja, da su trenutno svi uz nju, i da se trude da joj pomognu emotivno. Nataša je, veli, stalno uz ćerke Hanu i Katju.

- Krajnje je vrijeme da se stane na put nasilju u porodici - izjavio je Dragoljub Bekvalac. - Vjerujemo u naše zakonodavstvo i nadamo se da će nadležni odreagovati na adekvatan način. Nasilje u porodici se može desiti svima - istakao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.