Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana održaće se 18. i 19. aprila u Skoplju.

Samit će okupiti premijere i ministre zadužene za digitalnu agendu sa Zapadnog Balkana, učesnike Berlinskog procesa iz Evropske unije, Evropsku komisiju (EK), Savjet za regionalnu saradnju (RCC), predstavnike informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, akademsku zajednicu i mlade s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga.

  Vlada u Skoplju je domaćin samita kojeg organizira zajedno sa Savjetom za regionalnu saradnju u saradnji sa ostalim vladama sa Zapadnog Balkana, Evopskom komisijom i njemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike. 

   O Samitu će govoriti ministar za informaciono društvo i upravu Damjan Mančevski, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabriel. 

  Na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana 2018 održaće se panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unaprijeđenja digitalnih vještina, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija, i drugih.

  Digital Expo je važan dio samita i predstavlja jedinstvenu priliku za preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i šire da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.