Policajac osumnjičen da je tukao suprugu
ilustracija

Pokrenut disciplinski postupak

Policajac osumnjičen da je tukao suprugu

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv S.L., starijeg policajca prve klase u Odsjeku za obezbjeđenje objekata, zbog sumnje da je prijetio supruzi, koju je tukao.

On se tereti da se 8. februara oko 19 časova u porodičnoj kući ponašao suprotno članu 6 stav 4 Kodeksa policijske etike, jer je nakon kraće prepirke prijetio i napao suprugu, piše Dan.

On ju je šakom udario u glavu, poslije čega joj je i prijetio.

Dan kasnije, oko 15.30, kako je saopšteno iz MUP-a, ponovo je prijetio supruzi.

Na taj način policajac je narušio svoj ugled i ugled policije u cjelini, čime je u sticaju počinio težu povredu službene dužnosti iz člana 106 stav 1 tačka 4 Zakona o unutrašnjim poslovima ponašanje u službi ili van službe suprotno Kodeksu policijske etike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.