Plaže će biti spremne za sezonu početkom maja
Budva, foto:Kodex

Pripreme uveliko počele

Plaže će biti spremne za sezonu početkom maja

Od maja počinjemo i sa monitoringom kvaliteta morske vode na preko sto kupališta na Crnogorskom primorju, a postavljamo i pametne bove za mjerenje temperature mora, vazduha, saliniteta i UV zračenja u Budvi, Baru i Kotoru - navodi se u saopštenju

Zakupci kupališta uredili su i očistili većinu plaža od posljedica zimskog nevremena i pripremili ih za predstojeću sezonu, saopšteno je iz preduzeća Morsko dobro.

Iz kompanije su kazali da su pripreme za predstojeću turističku sezonu uveliko počele.

Sa dolaskom prvih proljećnjih dana i toplijeg vremena crnogorske plaže dobile su i prve kupače. Kontrolori Morskog dobra obišli su prošle sedmice kupališta - kazali su iz Morskog dobra, piše Pobjeda.

U saopštenju se dodaje da će početkom maja zakupci kupališta odraditi i posljednje pripreme koje podrazumijevaju postavljanje bova, plažnog mobilijara, kula za spasioce, tuševa i svega što je potrebno za komforno uživanje u moru.

- Kao i svake godine do sada, Morsko dobro će na Dan planete Zemlje, 22. aprila, organizovati veliku akciju čišćenja nezakupljenih obalnih područja od Ulcinja do Herceg Novog. Akciji se priključuju i lokalne nevladine organizacije, građani, komunalna preduzeća i poneka preduzeća – navodi se u saopštenju.

Morsko dobro, kako su saopštili njegovi predstavnici, uveliko sanira oštećenu obalnu infrastrukturu, šetališta, staze, betonska kupališta i ponte, uglavnom na području opština Herceg Novi, Kotor i Budva.

- Od maja počinjemo i sa monitoringom kvaliteta morske vode na preko 100 kupališta na Crnogorskom primorju, a postavljamo i pametne bove za mjerenje temperature mora, vazduha, saliniteta i UV zračenja u Budvi, Baru i Kotoru - zaključuje se u saopštenju.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.