URA: Građani da ne nasijedaju na jeftine političke trikove i da u što većem broju izađu
URA

URA: Građani da ne nasijedaju na jeftine političke trikove i da u što većem broju izađu

Visoka izlaznost je najbolji lijek za suzbijanje izbornih nepravilnosti kojim obiluje današnji izborni dan u Crnoj Gori i zato je važno da preko 70 % građana iskoristi svoje biračko pravo jer je to garant konačnih promjene u Crnoj Gori, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni ističu da ono čemu svjedoče građani Crne Gore može se vidjeti još jedino u poludiktaturama kakva je crnogorska i nigdje više na evropskom tlu.

„Vladajuća DPS manjina se koristi već ustanovljenim nezakonitim metodama sa ciljem da ometaju izborni dan i da demotivišu građane da masovno izađu i iskažu svoju volju. Reketiraju, ucjenjuju, plaše, kupuju  pritom zaboravljajući da iza njih stoji manjina ucijenjenih i potkupljivih građana koja ne misli na budućnost novih generacija“, naglasili su iz URA.

Oni su pozvali sve građane da ne nasijedaju na jeftine političke trikove i da u što većem broju izađu i iskoriste svoje biračko pravo jer je visoka izlaznost najbolji način da se ove nepravilnosti svedu na minimum uticaja na konačan ishod izbora.

„Takođe, pozivamo građane da svaku nepravilnost koju uoče ili ukoliko budu izloženi bilo kakvoj vrsti pritiska o tome odmah obavijeste nadležne državne organe, nevladine organizacije, misiju OEBS-a u Crnoj Gori i izborni štab predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića. Više je poštenih i časnih porodica, više je časnih i poštenih građana i pobijedićemo“, stoji u zaključku saopštenja iz Građanskog pokreta URA.

          

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.