U oluji u SAD poginule tri osobe
Foto: Beta

U oluji u SAD poginule tri osobe

Najmanje tri osobe poginule su u snažnoj oluji praćenoj jakim vjetrom, kišom i snijegom koja je pogodila centralni dio SAD.

Zbog loših vremenskih uslova poremećen je vazdušni saobraćaj i više hiljada domaćinstava ostalo je bez struje, navodi agencija Asošiejted pres.

Državna meteorološka služba upozorila je na moguće poplave u blizini jezera Mičigen u Vinskonsinu i Ilinoisu, gdje su stanovnici upozoreni na talase koji mogu da dostignu visinu do 5,5 metara.

Na aerodromu u gradu Mineapolisu u američkoj saveznoj državi Minesota otkazani su svi letovi zbog mećave koja je onemogućila čišćenje piste.U Luizijani su poginule dvije osobe, među kojima i dvogodišnja djevojčica koja je spavala u kamp kućici na koju se srušilo drvo.

Jedna žena poginula je u Vinskonsinu kada je izgubila kontrolu nad vozilom zbog loših vremenskih uslova.Najmanje četiri osobe povrijeđene su kada je tornado prošao kroz grad Mounteinberg u Arkanzasu.Snijeg i vjetra jačine do 80 metara na sat pogodili su drugi dan zaredom djelove Južne Dakote.

Slični vremenski uslovi zadržaće se i danas u Minesoti, Viskonsinu i Mičigenu, a potom će oluja preći u saveznu državu Njujork i Novu Englesku.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.