EU jasno da podrži formiranje ZSO
Foto: Tanjug

Poručio ambasador Španije

EU jasno da podrži formiranje ZSO

Srbija bi trebalo da insistira na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), a evropske institucije, pod čijim pokroviteljstvom se odvija dijalog Beograda i Prištine, treba jasno da podržže ovaj legitiman zahtjev, poručio je ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares.

"Španija podržžava dijalog u Briselu. Logično je da je ključni element u ovom dijalogu formiranje Zajednice srpskih opština, kao što je to bilo i dogovoreno", kaže ambasador Španije.

Na pitanje kako on vidi kompromisno rješenje za Kosovo, Suares kaže da nije na Španiji da sugeriše rješenja. Ponavlja, međutim, da Španija podržžava teritorijalnu cjelovitost Srbije.

"A na Srbiji je da definiše svoj stav koji će Španija podržžati", kaže ambasador.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.