Još jedna žrtva morbila: U Nišu preminula jedanaestomjesečna djevojčica
Foto: Ilustracija

Srbija

Još jedna žrtva morbila: U Nišu preminula jedanaestomjesečna djevojčica

Jedanaestomjesečna djevojčica preminula je u Kliničkom centru u Nišu usljed komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je načelnik intenzivne njege na Dječijoj internoj klinici Dejan Milojević.

On je kazao da je dijete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko liječenje 6. aprila, a da je preminulo 11. aprila u večernjim satima. 

"Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče", rekao je Milojević. 

Prema njegovim riječima, prije nego što je oboljela od boginja djevojčica je bila zdravo dijete, bez hroničnih bolesti, prenosi Beta. 

"Primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan, dva prije smrti. Tijelo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najvjerovatnije se radi o infekciji srčanog mišića", izjavio je Milojević. 

On je rekao da sada na intenzivnoj njezi Dječije interne klinike nema djece životno ugrožene malim boginjama, ali ima djece koja se zbog te bolesti liječe na odjeljenju. 

Djevojčica je peta žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji. Prema podacima Institua za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od morbila je do sada u Srbiji oboljelo 4.740 osoba. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.