Vujović: Građani da obavijeste CeMI ukoliko uoče nepravilnosti
Vujović, foto:PR Centar

Predsjednički izbori

Vujović: Građani da obavijeste CeMI ukoliko uoče nepravilnosti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) komuniciraće presijeke izlaznosti, nepravilnosti i projekcije rezultata predsjedničkih izbora putem redovnih pres konferencija, veb sajta www.izbori2018.me i naloga na društvenim mrežama, najavio je šef posmatračke misije te organizacije, Zlatko Vujović

On je kazao da je za izbore, koji će biti održani sjutra, CeMI obezbijedio dovoljan broj posmatrača za nadgledanje izbornog procesa na biračkim mjestima.

„Ukupno smo akreditovali 1.340 posmatrača koji će biti raspoređeni na više od 90 odsto biračkih mjesta u Crnoj Gori. Kao što su građani navikli, CeMI će ne samo izvještavati o nepravilnostima u toku izbornog dana i odzivu birača, već će obezbijediti brze projekcije rezultata tokom izborne noći“, kazao je Vujović u izjavi PR Centar.

On je rekao da će, oko 20 sati i 30 minuta, 30 minuta nakon zatvaranja biračkih mjesta, građani moći da prate uživo obradu podataka putem tri nacionalne televizije – Televizije Crne Gore, Televizije Vijesti i Televizije Prva, koje su povezane direktno sa CeMI-jevim softverom, u koji se unose podaci sa biračkih mjesta.

„U istom trenutku kad i mi raspolažemo sa tim podatkom u našem PVT centru raspolagaće i građani putem ove tri televizije, ali i putem našeg sajta www.izbori2018.me .Podsjetiću da je 2016. godine, kada smo nadgledali parlamentarne izbore, naš sajt imao preko dva miliona posjeta tokom izbornog dana“, rekao je pojasnio je Vujović.

On je kazao da su se u CeMI-ju potrudili da „maksimalno“ jednostavnim učine informisanje građana o nepravilnostima u toku izbornog dana.

„Pozvao bih građane da nas, putem naloga na društvenim mrežama - Facebook i Twitter, prate i moći će da se informišu u realnom vremenu  o nepravilnostima koje se dešavaju u toku izbornog dana, odzivu građana i takođe o projekcijama rezultata koje ćemo saopštiti u večernjim časovima“, istakao je Vujović.

On je pozvao građane da obavijeste CeMI ukoliko sami uoče nepravilnosti.

„Mi ćemo poslati naše ekipe, provjerićemo sa našim posmatračima i reagovaćemo pravovremeno. Građani mogu prijavljivati nepravilnosti putem broja 077 600 061“, istakao je Vujović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.