Usred bijela dana pretučena i opljačkana maloljetnica u Podgorici
Foto: Ilustracija

Napalo je 6 osoba

Usred bijela dana pretučena i opljačkana maloljetnica u Podgorici

Maloljetnu učenicu podgoričke Srednje trgovinske škole „Sergije Stanić“ K.V. prekjuče je napalo šest osoba, koje su je pretukle i opljačkale.

Djevojčica je napadnuta na putu do škole, u centru Podgorice, usred dana. Brojni prolaznici nijesu omeli napadače u njihovom naumu.

Slučaj je prijavljen policiji, a otac djevojčice D.J. je potvrdio da se dogodio incident i da je njegova kćerka zadobila lakše tjelesne povrede, piše Dan.

Djevojčica je u policiji ispričala da se incident dogodio oko 12:45. Naime, odmah po izlasku iz autobusa kod Pejtona, djevojčica se sa drugaricom uputila ka školi. Tada su joj prišla petorica mladića i jedna djevojka, koji su počeli da joj otimaju torbu. Dok su je dvoje sa prednje strane držali za ruke, dvojica napadača su vukli njenu torbu, pokušavajući da je ukradu. Kako se djevojčica otimala, oni su počeli da je udaraju.

Šestoro razbojnika savladalo je maloljetnicu, kojoj su ukrali mobilni telefon i druge predmete iz torbe, među kojima se nalazila i mjesečna karta za gradski prevoz. Njena drugarica pokušavala je da joj pomogne, ali bezuspješno. Pošto su napadači pobjegli, djevojčice su našle mjesečnu koju su bacili u blizini mjesta dešavanja.

Opisujući napadače, K.V. je policajcima kazala da su u pitanju Romi, opisujući detaljno neke od njih.

Otac napadnute djevojčice apelovao je na nadležne da preduzmu mjere kako bi makar djeca bila zaštićena od ovakvih slučajeva. Istakao je da je njegova kćerka ovaj napad doživjela usred dana u centru grada, a da niko od nadležnih nije mogao da joj pomogne. Naime, D.V. je kazao da mu je policajac nakon saslušanja njegove kćerke rekao da su u ovim slučajevima maltene nemoćni jer su počinioci pljački uglavnom štićenici doma koji su većinom maloljetni, koji nijesu naši državljani i koji odmah nakon privođenja budu pušteni na slobodu. D.V. je istakao da je takva situacija zabrinjavajuća, s obzirom da pljačkaši ne prezaju više ni od napada na djecu zarad malog plijena.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.