Počeli vazdušni napadi na Siriju (VIDEO)
Foto:AFP

SAD, Britanija i Francuska

Počeli vazdušni napadi na Siriju (VIDEO)

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska pokrenule su noćas vazdušne napade na ciljeve u Siriji, a u Damsku je dejstvovala prvotivvazdušna odbrana, javljaju svjetske agencije.

U napadu kod Homsa povrijeđena su tri civila, javili su sirijski državni mediji.

Pentagon je saopštio da su u noćašnjoj rundi napada pogođene tri lokacije koje imaju veze sa proizvodnjom hemijskog oružja. 

Ruski ambasador u SAD poručio je da napad neće ostati bez posledica. 

"SAD, Velika Britanija i Francuska ispalile su sa mora više od 100 krstarećih i raketa vazduh-zemlja na sirijske vojne i civilne ciljeve", navelo je ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Sirijska protiv-vazdušna odbrana oborila je veliki broj tih ispaljenih raketa, dodalo je rusko ministarstvo.

Sirijske vlasti navode da napad predstavlja kršenje međunarodnog prava.

 
 Napad je reakcija na napad hemijskim oružjem prošlog vikenda u istočnoj Guti.

Na nalogu sirijskog predsjednika objavljen je kratak video na kojem sirijski predsjednik Bašar al-Asad ulazi u svoju kancelariju u devet sati po lokalnom vremenu sa naslovom: "Jutro odlučnosti". 

 

صباح الصمود..

رئاسة الجمهورية العربية السورية pic.twitter.com/hhIZT6cOTe

— Syrian Presidency (@Presidency_Sy) April 14, 2018

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.