Gutereš: Hladni rat se vraća,  Bliski istok u haosu
Antonio Gutereš

Gutereš: Hladni rat se vraća, Bliski istok u haosu

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš izjavio je da je Bliski istok danas u takvom haosu da je postao prijetnja međunarodnom miru i bezbjednosti, kao i da Sirija predstavlja "najozbiljniju prijetnju".

Gutereš je rekao na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti UN-a, koji je sazvala Rusija, da nestabilna situacija nosi rizik od eskalacije i podjele sa dubokim regionalnim i globalnim posljedicama, prenosi Beta.

On je upozorio da se Hladni rat vraća, navodeći da podjele održavaju krom višestruke sukobe.

Gutereš je kazao da je situacija u Siriji najozbiljnija, navodeći da ne postoji vojno rješenje za sukob.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.