Održana prva ženska biciklistička trka u Saudijskoj Arabiji
Foto: BBC

Trka dugačka 10 kilometara

Održana prva ženska biciklistička trka u Saudijskoj Arabiji

Žene u Saudijskoj Arabiji učestvovale su na prvoj ženskoj biciklističkoj trci, što je izazvalo iznenađenje na društvenim mrežama i među građanima te konzervativne zemlje.

Ženska biciklistička trka održana je u Džedi, u provinciji Meka. 

Više od 47 žena učestvovalo je u trci dugačkoj 10 kilometara.

Takmičenje je organizovala grupa "Budi aktivan" , čiji je cilj da zbliži žene bicikliste i lokalne vlasti, prenosi Beta. 

Organizatorka takmičenja Nadima Abu al-Enein rekla je u izjavi lokalnim medijima da je iznenađena odzivom takmičarki. Prema njenim riječima, zbog velikog interesovanja promijenjen je prvobitni broj planiranih takmičarki sa 30 na 47. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.